“ Voor Sanofi is het erg belangrijk dat de productie en distributie van onze geneesmiddelen en vaccins gecontinueerd wordt, zodat iedereen die onze medicijnen nodig heeft deze kan gebruiken. We monitoren de situatie dan ook zeer zorgvuldig. Er zijn maatregelen genomen om te kunnen zorgen voor “business continuïteit”. Hierdoor blijft de voortzetting van de productie en distributie van onze geneesmiddelen en vaccins mogelijk. We doen er alles aan om onze geneesmiddelen en vaccins beschikbaar te houden. Updates vanuit Sanofi rondom het Corona/COVID-19 virus kunt u hier vinden.

Voor specifieke en persoonlijke vragen over een (gediagnosticeerd) ziektebeeld en Corona, verwijzen wij naar uw behandelend arts en eventueel de richtlijnen zoals gecommuniceerd door het RIVM. ”

Welkom op de Ziektevanpompe.nl

Op deze website vind je informatie over de ziekte van Pompe: de oorzaak, de symptomen, de
behandeling en erfelijkheid van de ziekte.

Palette Color
primary_color

Wat is de ziekte van Pompe?

De ziekte van Pompe is een zeldzame, erfelijke spierziekte. De ziekte wordt veroorzaakt door een verstoorde stofwisseling in je spiercellen, waardoor een bepaalde suiker (glycogeen) zich ophoopt in je spiercellen. Door deze ophoping raken je spiercellen beschadigd. Je spieren worden steeds zwakker en je krijgt steeds meer moeite met bewegingen zoals lopen, opstaan uit een stoel, omdraaien in bed en traplopen.

 

 

De verschijnselen van de ziekte van Pompe zijn per persoon verschillend en kunnen op elke leeftijd ontstaan: van kort na de geboorte tot op een leeftijd van boven de 60 jaar.

Leven met Pompe

De ziekte van Pompe is een ernstige en vaak invaliderende ziekte. Als jij deze ziekte hebt, of je kind, kom je voor grote uitdagingen te staan.